At rejse ud for at finde hjem

Måske lever du et liv, der minder om mit eller du kan drage paralleller mellem det liv du lever, det du gerne vil leve, det du absolut ikke vil leve og mit liv.

Jeg lever i en moderne familiestruktur med dine og mine børn og alt det,der følger med den konstellation og jeg har et bredt arbejdsfelt, hvor jeg fungerer som procesleder, rådgiver, erhvervscoach og udvikler. Samtidig gør jeg mit yderste for at leve et autentisk liv ud fra den kerne af livsværdier, som danner mit fundament. Men alligevel sker det en gang imellem, at jeg bliver opmærksom på, at noget er gledet mig af hænde i livets trummerum.

Måske kender du det, følelsen af at hverdagen er travl og fyldt med forpligtelser, ambitioner, store og små gøremål, kærlighed til alle familiemedlemmerne og vennerne, sociale forpligtelser og store og små beslutninger, der skal tages. Når alt det og meget mere har trukket i dig i længere tid, så bliver det nemt at komme ind i en hverdags trummerum af vaner og pligter. Når jeg kommer ind i den trummerum er det som om,  jeg langsomt mister en del af mig selv.

Uden at jeg i starten er bevist om det, så glider jeg langsomt længere og længere væk fra mig og mine kerneværdier, mens jeg har travlt med at leve op til andres værdier og forventninger. Når det har stået på over en tid, begynder jeg at opdage afstanden, der er opstået til min inderste kerne. Derinde, hvor jeg helst skal balancere i et harmonisk liv, der imødekommer mit autentiske jeg. Når der bliver for langt ind til min kerne,  begynder jeg, at føle mig lidt som en fremmed i mit eget liv. Det tænker jeg er en helt normal og ofte utilsigtet udvikling hen over tid i arbejds- og privatliv. Det svære er, at undgå at lade sig føre med og komme længere og længere væk, måske endda så langt væk, at man ikke umiddelbart selv kan finde “hjem” igen.

Min rejse hjem igen sker ofte, når jeg rejser ud i verden og der møder nye kulturer, nye steder og fremmede mennesker. Jeg bliver rusket ud af “hverdagsrusen” og får opmærksomheden rette indad, samtidig med at jeg suger på inspirationen udefra og har fritid til bare at være i nuet og tænke tanker og føle indad. I den proces finder jeg igen ind til kernen af mine livsværdier og det der i min hverdag giver mening og livskvalitet for mig. Den opståede afstand  til mit hverdagsliv giver mig mulighed for, at se mit liv i et andet perspektiv. Fra der perspektiv kan jeg meget bedre kan se det hele.

Jeg lever mit liv ud fra simple living og slow living principperne, men det betyder ikke, at jeg ikke kan miste grebet indimellem og glide over i den præstations- og forbruger mentalitet som jeg ofte er omgivet af. Og lige for tiden kan jeg mærke, at det igen er ved at være tid til at rejse ud og finde hjem i mig selv igen.

Denne gang gør jeg det anderledes end jeg plejer. Jeg har nemlig inviteret hele ERRUMs team med på rundrejse i Japan. En gammel drøm går hermed i opfyldelse og for et par af os er det et kærkomment gensyn med Asien og livsstilen derude. For vores rejsearrangør Jacob, er det en førstegangs oplevelse, men alligevel er det lykkedes ham at sætte et ultra interessent rejseprogram sammen.

I Japan skal vi møde det hektiske moderne metropol liv i Tokyo og Koyto, hvorefter vi rejser ud i landet for at gå på opdagelse i Japans historie og nutids landliv. Vi skal bl.a også skovbade i en stor bambusskov. For at balancere alle de indtryk og finde ro efter en hektisk hverdag herhjemme, skal vi bo i Buddhismens mest hellige område. Her har vi fundet et munkekloster, hvor vi må bo og følge munkenes hverdag, meditere, leve simpelt og gå på stille pilgrimsture. Formålet med vores ophold i Buddhismens hellige område Koysan er, at opleve munkenes livsværdier og metoder tæt på og sammen med dem finde ind til Zen.

I team ERRUM har vi alle hver vores store forventninger til vores kommende tur og vi glæder os til at dele alle de nye oplevelser med jer i både ord og billeder, når vi kommer hjem igen. Vi kommer hjem klar til at skrive om rejseoplevelserne, meditation,  mindfullness og forhåbentlig om arkitekturen i den moderne metropol.

Reklamer