At blive et tilfreds menneske

Det er min overbevisning, at der er mulighed for at opnå fuld tilfredshed (zen), når vi forstår og formår at indgå aktivt i samfundet omkring os og samtidig – via et positivt livssyn – være vores autentiske selv med balance og harmoni i livets aspekter.

De millionvis af selvhjælpsbøger, personlighedsudviklende kurser og forventninger om, at vi hele tiden skal fixes og justeres for at passe ind og være tilfredse, vidner om, hvor svært det er blevet for mange af os, at være tro mod os selv.

Vi sammenligner os, spejler os i hinanden på helt urealistiske vilkår og vores ambitioner er for nogle blevet utopiske.  Det er værd at overveje om samfundets udvikling har trukket mennesket væk fra det sunde og hele menneske.

Er det i større eller mindre grad tilfældet for nogle, så betyder det heldigvis ikke, at det er umuligt at opnå balancen og harmonien igen – både i privatliv og arbejdsliv, indre liv og ydere liv.

Og til det arbejde, er forbruger markedet fyldt med “værktøjer” der kan hjælpe os dertil – vi kan vælge og vrage imellem metoderne.

Mit råd er, at når du til- og fravælger, så gør dig umage med at vælge ud fra hvad du behøver og ikke ud fra, hvad der er trendy lige nu.

Det er uden tvivl et af succeskriterierne til at finde zen igen

Advertisement